Tai Chi Tao

Tai: het uiteindelijke doel. Het hoogst haalbare voor jou zelf
Chi: levensenergie – kostbare energie
Tao: jouw levensweg, een open weg op jouw manier

Tai Chi Tao is een zeer weldadig gezondheidsprogramma voor elke dag, dat vooral bekend staat om zijn ontspannende werking. Tai Chi Tao kan U helpen welzijn en evenwicht in Uw leven te bereiken.
Het is een ontspannende vorm van lichaamsbeweging.

Het vindt zijn oorsprong 5000 jaar geleden in China. De zachte, vloeiende en harmonieuze bewegingen zijn gericht op het verbeteren van de energiecirculatie in het gehele lichaam, het losmaken van de gewrichten, het voorzien van zuurstof in de spieren en het ontspannen van het zenuwstelsel. Dankzij de diepe concentratie, de aandacht voor de ademhaling en beweging is Tai Chi Tao ook een schitterende methode voor zelfontplooiing en innerlijke groei.
Het is een systeem van vloeiende bewegingen om lichaam en geest te oefenen en te ontwikkelen. De basis ligt in een filosofie die is afgeleid van de principes van de natuur, die Tai Chi Tao in harmonie met lichamelijke en geestelijke behoeften brengt.

Evenwicht en harmonie hebben hun weerspiegeling in Tai Chi Tao bewegingen. Het gewicht van het lichaam wordt verplaatst van de ene voet op de andere, er vinden voortdurend lichte, subtiele overgangen plaats tussen voorwaartse en achterwaartse bewegingen, leeg en vol, volgens het Yin en Yang principe.
De traagheid van Tai Chi Tao leert evenwicht door beheersing en coördinatie van de spieren. Visueel lijkt Tai Chi Tao op een moeiteloze dans. U zult er lichamelijk, geestelijk en spiritueel op vooruitgaan en een algeheel gevoel van vitaliteit ervaren.

De principes van de Tai Chi Tao zijn: ontspanning, concentratie, coördinatie, meditatie, harmonie, balans en ademhaling.
De rustige en ontspannen ademhaling tot diep in de onderbuik is van essentieel belang als U ten volle profijt wilt hebben van de Tai Chi Tao oefeningen. De ademhaling is de drijfkracht voor de circulatie van de energie.

Tai Chi Tao onderscheidt zich van andere vormen, doordat deze is aangepast aan de mogelijkheden van iedereen: jong, oud, man, vrouw, wel of geen beperkingen. Het is een bewegingsvorm met een hoge therapeutische waarde met gerichte oefeningen voor bepaalde aandoeningen en beperkingen van het bewegingsapparaat, de rug, whiplash, bekkeninstabiliteit, ME, diabetes, astma, burn-out, stress-klachten enz.

Het is een sport die je op een plezierige en ontspannen wijze kunt beoefenen.

De lessen worden gegeven door Tineke Duijvesteijn, gediplomeerd Tai Chi Tao docente.
In Hoeven: voor senioren: 55+, dinsdagmiddag en vrijdagochtend

Locatie: Het kompas

Bovenstraat 18

4741 AV Hoeven


Voor informatie of een proefles bel: 0165-317067.