(Sport) Massage

Massage is misschien wel de oudste en eenvoudigste van alle medische behandelingen. Vooral in het “oosten” waar deze wetenschap al duizenden jaren oud is, wordt het als iets natuurlijks aanvaard dat mensen van alle leeftijdsgroepen de heilzame werking van geregelde massage ervaren.

Massage is niet alleen geschikt en werkzaam voor gezonde mensen en sportbeoefenaars.
Juist voor mensen die om bepaalde redenen moeilijk kunnen bewegen en dus eerder stijve spieren krijgen geeft een massage een heilzame werking. Denk hierbij aan mensen met spier- en gewrichtsklachten.
Schouder-, nek-, en rugklachten gaan vaak gepaard met hoofdpijn. Een goede massage kan vaak helpen.

Wat gebeurt er eigenlijk tijdens een massage?

Door elke inspanning, hoe klein ook, ontstaan er afvalstoffen in het lichaam. Dus ook in de spieren. Komen er teveel afvalstoffen en kunnen zij niet meer weg (door te veel, te eenzijdig bewegen of zelfs te weinig rust tussen de (sport)activiteiten), komen er blokkades in de spiermassa.
Ook spanning en stress kunnen blokkades veroorzaken in de spieren. Afhankelijk van de klacht kan de masseur deze afvalstoffen uit het lichaam laten verdwijnen. Dit gebeurt door middel van verschillende massagetechnieken, waardoor een sterk verhoogde doorbloeding ontstaat.
Hierdoor ontstaan optimale omstandigheden, die tot een versneld lichamelijk herstel leiden. Door regelmatig een massage te nemen verkrijgt men soepeler en flexibeler spieren. Tevens verkrijgt men een betere doorstroming van het bloed. Doordat het lichaam versneld herstelt en beter tot rust komt is het lichaam in staat een volgende belasting beter aan te kunnen.
Vooral voor sporters is dit van invloed op hun trainingsschema`s.
Als je eerder herstelt bent kun je immers de volgende training beter aan.

Natuurlijk werkt een massage ook preventief.
Het voorkomt blessures!!!

Bent u geïnteresseerd en wilt u een behandeling dan bent u van harte welkom in mijn praktijk (zie Contact en Route voor het adres).
Voor een behandeling heb ik 1 uur nodig en u zult voelen dat uw spieren weer soepeler aanvoelen.