Cranio-Sacraal

Alle structuren in het lichaam zijn direct of indirect met elkaar verbonden door het bindweefsel. Dit bindweefsel kunt u zien als een soort laken waar de schedel, het ruggenmerg, alle organen, de botten, de spieren, de gewrichten, de bloedvaten en de zenuwen in gevouwen zitten.

Begin jaren zeventig ontdekte de Amerikaanse osteopatisch arts John E. Upledger tijdens een operatie, een ritmische beweging van een toen nog onbekend lichaamssysteem: het Cranio-Sacraalsysteem. Dit bestaat uit vliezen en hersenruggenmergvloeistof die de hersenen en het ruggenmerg omgeven en beschermen.
Het strekt zich uit van de botten van de schedel -het craniale deel- tot aan de botten van het bekken -het sacrale deel.
De hoeveelheid hersenruggenmergvloeistof neemt via een ritmische productie toe en af, waardoor drukverschillen ontstaan. Dit wordt het CranioSacraalritme genoemd, welke een therapeut overal op het lichaam kan voelen.
Een storing binnen dit systeem kan tot een breed spectrum van symptomen leiden.

De behandelmethode: de therapie is erop gericht door lichte druk de blokkades binnen het Cranio-Sacraalsysteem op te heffen, zodat het hersenvlies en de schedelbeenderen hun natuurlijke bewegingsvrijheid terugkrijgen en het ritme herstelt. Hiermee wordt het lichaamseigen correctiemechanisme in gang gezet en de beperkingen in het weefsel kunnen zich herstellen.

Bent u geïnteresseerd en wilt u een behandeling dan bent u van harte welkom in mijn praktijk (zie contact en route voor het adres).